Hírek - 2016.12.20.

Vizes VB - Még tart a toborzás! Jelentkezz Te is önkéntesnek! 

Minden idők legnagyobb magyar sporteseménye az önkéntesek számára is kivételes lehetőséget biztosít!

A magyar sport, de valójában egész Magyarország büszke lehet arra, hogy 2017 nyarán Budapest és Balatonfüred ad otthont a 17. FINA Világbajnokságnak, amelyet a világ harmadik legrangosabb sporteseményeként emlegetnek. A megvalósítás a BP2017 NKft feladata, szoros együttműködésben az érintett sportágak és szakágak szakembereivel. A nemzetközi szövetség „kirakatrendezvénye” és az azt követő Masters Világbajnokság (a már visszavonult, de továbbra is aktív sportemberek korosztályos versengése) minden eddiginél nagyobb lehetőséget, a részvétel széles platformját, biztosítja a segítőtársnak jelentkező önkéntesek számára is.

A különleges feladatokat ellátó orvos-egészségügyi csapat nélkül is 3500 tagú önkéntes gárda fog felsorakozni! Így együtt 4000 nélkülözhetetlen társ a szervezésben.

Soha sem volt még úgy Magyarországon, hogy két hét leforgása alatt a világbajnokság különleges forgószínpadán, gyors egymásutánban, 75 versenyszámban avatnak világbajnokot, ráadásul a minden földrészre eljutó televíziós közvetítéseknek köszönhetőn az egész világ szeme előtt.

Az előrejelzések szerint 6.5 milliárd tévénézője lesz a budapesti és balatonfüredi versenysorozatnak!

A Szervező Bizottság élén kormánybiztosként a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot vezető Seszták Miklós áll, társ-elnökként pedig Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó szövetség elnöke, a FINA alelnöke. Mire elérkezik július 14-e, a megnyitó napja, 200-nál is nagyobb létszámú szervezői csapat sorakozik fel mögöttük, miközben az irányításukkal - egyfajta magyarországi rekordot döntve – ennél hússzor több önkéntes foglalja el a maga posztját.

Világszínvonalú létesítmények nyitják meg kapuikat a FINA nagy családjának tagjai, a nézők, a VIP vendégek, a média 2500 fős tudósítói és technikai „csapata” előtt. Legutóbb Kazanyban, a 2015. évi sportági csúcstalálkozón 196 nemzet sportolói mutatták be a tudásukat.

A magyar házigazdák azt remélik, hogy 2017-ben, a részvételi rekordot javítva talán, a 200-as számot is sikerülhet megközelíteni, vagy talán el is érni.

A versenyszínhelyek szépsége, a megoldások eredetisége túlzás nélkül lenyűgöző lesz:

  • bemutatkozik a világnak az ország legnagyobb fedett sportlétesítménye, a 2017 márciusában rekordidő alatt átadásra kerülő Dagály Úszó Aréna, ahol Hosszú Katinka immár háromszoros olimpiai bajnokként készül elkápráztatni a világot
  • kivételes premiert jelent majd az óriástoronyugrók bámulatos versengése, akik közül a férfiak 27, a nők 20 méteres magasságból bátran elrugaszkodva hajtják majd végre az ugrásaikat, hátuk mögött az ország jelképével, a Parlament épületével
  • mesébe illően szép kép fogadja majd a szinkronúszásra kilátogató szurkolókat a Városligeti Műjégpályán, ahol kisebb stadion épül fel két mobil medencével, és itt is egy szemet gyönyörködtető „díszlettel” – a Vajdahunyadvárával
  • látványos és eredményes visszavágóra készül a magyar férfi és női vízilabda válogatott a „jó öreg” Hajós Alfréd Sportuszodában, amely a VB rajtjáig az egész Margitszigettel megújul és korszerűsödik.
  • végül, de nem utolsó sorban Balatonfürednél a „Magyar Tenger” versenypályává fog átalakulni a nyílt vízi világbajnoki küzdelmek napjaiban. A tévéseknek itt sem kell majd sokat fáradozniuk a szép képek keresésével, ahogy Balatonfüreden sem, amely tapasztalt házigazdaként vár a város nagy kihívására. A Balaton egyik legszebb településén csodálatos látvány fogadja majd az ide látogatókat, mint a hangulatos Tagore sétány, a kikötő jellegzetes látképe, a reformkori villák, kissé távolabb pedig a Tihanyi Apátság.

Akik nem jártak még Magyarországon, vagy nem nyílt lehetőségük Budapest szépségeinek a megismerésére, a versenyszínhelyekre ellátogatva úgy fogják érezni magukat, mint ha egy nagyszerű idegenvezetés részeseivé váltak volna.

A 17. FINA Világbajnokság sikeres megrendezése után egy újabb dícsérő kerülhet a sportszerető Magyarország bizonyítványába. A teljesítménynek ugyanakkor lesz egy egyedinek is nevezhető üzenete.

Ha a vizsga jól sikerül, és miért is ne lenne így, a 2024. évi Nyári Olimpiai Játékokra pályázó Magyarország – közvetlenül a leendő házigazda kiválasztása előtt - olyan ajánlásokat szerezhet, amelyek versenyelőnyt jelenthetnek más pályázókkal szemben.

Erről se feledkezzenek meg azok, akik átérezve a feladat nagyságát önkéntesnek jelentkeznek, akik úgy gondolják, hogy a maguk tudásával és szorgalmával, jó „csapatjátékosként” egy hatalmas közös vállalkozás részesévé tudnak válni.

A 2017. évi FINA Világbajnokság Szervező Bizottsága szeretettel vár az önkéntesek közé!

Tájékozódás a rendezvényről www.fina-budapest2017.com/hu honlapon, Facebook-on, Twitter-en és Instagram-on lehetséges.

Sportolók az önkéntesekért: Kapás Boglárka, Kormos Villő, Kenderesi Tamás, Szűcs Gabriella, Riemer Alexandra és Lokovszky Sarolta

A csatlakozás feltételeiről további információk, valamint a jelentkezési lap a következő linken érhető el: Önkéntesek: FINA Világbajnokság 2017


Utoljára szerkesztve: 2016.12.20. 16:59