GoodToKnow

Hogyan pályázz szociális ösztöndíjra

A Rendszeres szociális ösztöndíj a szociális helyzetre adott támogatás, amit az Egyetem ösztöndíj formájában folyósít a pályázatot elnyerő hallgatók számára. Pályázni félévente egyszer kell, a tavaszi félévre a pályázás januárban, az őszi félévre júliusban kezdődik meg. 

Pályázhat azon teljes idejű alapképzésben, mesterképzésben, egységes osztatlan képzésben vagy, doktori képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben részt vevő hallgató, aki

 • államilag támogatott vagy állami (rész)ösztöndíjas képzési formában vesz részt,

vagy

 • tanulmányait államilag támogatott vagy állami (rész)ösztöndíjas képzési formában kezdte meg és az adott szakon, szakképzésben megkezdett féléveinek száma alapján jogosult lenne államilag támogatott képzésben való részvételre.

Bővebb információt az ösztöndíjról a Juttatás fül alatt találsz.

 

De hogyan is lehet az ösztöndíjra pályázni?

 1. Pályázati kiírás és Igazoláslista átolvasása
  Mint minden pályázat esetén, a Rendszeres szociális ösztöndíj pályázat esetén is fontos alaposan átnézni a pályázni kiírást, amely tartalmazza a pontos feltételeket és határidőket. Ezen ösztöndíj esetén pedig az Igazoláslista átböngészése is különösen fontos. Az Igazoláslista összegzi a beszerzendő dokumentumokat és azok formai követelményeit. A pályázati kiírás és az Igazoláslista minden félévben felülvizsgálatra kerül, az aktuális változat minden esetben megtalálható a MŰEPER és az Egyetemi Szociális Bizottság honlapján.

 2. Igazoláslistában meghatározott dokumentumok beszerzése
  Mivel elég sok körülményt elég részletesen meg kell vizsgálni, ezért sok dokumentum beszerzésére lehet szükség. Vedd figyelembe, hogy a hivataloknál több napba is telhet ezek kiállítása. A papírok formai követelményei is szigorúan meg vannak határozva, ezekre is fektess nagy hangsúlyt, elsősorban az adatvédelmi és adatkezelési kitakarásokra!

 3. Pályázat online kitöltése, dokumentumok feltöltése
  A pályázat két részből áll: egy online előbírálási és egy személyes bemutatási időszakból. Az online előbíráláshoz minden adatot és dokumentumot fel kell vezetned a rendszer meghatározott mezőibe. 

 4. Pályázat leadása
  Ha mindent sikerült feltöltened, már csak le kell adnod a pályázatod. Fontos: először mindig a MENTÉS gombra nyomj, csak ezután a LEADÁS-ra, különben a rendszer nem menti el a változtatásaidat! 
  Ezt követően az egyik kari bíráló részletesen átnézni a pályázatod és visszajelez neked az esetleges hiányosságokról.

 5. Hiánypótlás
  Ha egy bíráló hiányosságot talál pályázatodban, fontos, hogy minél hamarabb pótold, hiszen elsősorban a Te érdeked, hogy biztosan végezz minden folyamattal határidőre. Ahhoz, hogy ezeket az esetleges hiányosságokat minél előbb tudd pótolni, arra van szükség, hogy Te is gyakran ellenőrizd e-mail fiókod, illetve pályázatod a MŰEPER rendszerben. A bírálók is, lehetőségeikhez mérten, ezt teszik és a cél az, hogy hamar “Előbírált, hiánytalan” lehessen a pályázatod státusza.

 6. Személyes bemutatás
  Miután “Előbírált, hiánytalan” státuszú lett a pályázatod, személyesen is be kell azt mutatnod. A pontos bemutatási időpontokról a képviselet honlapján és a MŰEPER időpontok menüpont alatt tudsz tájékozódni. Lehetőségedhez mérten, minél hamarabbi időpontot foglalj. A személyes bemutatás során egy bíráló átnézi a pályázatodat és a feltöltött dokumentumaidat, megbizonyosodik azok eredetiségéről. Ha minden rendben megy, “Elbírált, hiánytalan” státuszba kerül a pályázatod és megkapot a pontszámigazoló lapot. Ezt mindenképpen őrizd meg, hiszen később még lehet szükséged lesz rá. Ezután nincs más dolgod a pályázattal, csak megvárni az eredményt.

 7. Felszólalás, fellebbezés
  Miután kikerültek az eredmények, van lehetőséged jelezni ha valamilyen hibát észlelsz vagy az eljárás során vagy a kapott eredményeddel kapcsolatban. Ennek pontos feltételeiről is az Egyetemi Szociális Bizottság honlapján tudsz tájékozódni, a pályázási időszak alatt.

+1 Kérdezés
A szociális pályázatok bírálását minden karon a megválasztott, majd sikeres vizsgát tett szociális bírálók végzik. Az a feladatuk, hogy minden felmerülő kérdésben segítsenek és útmutatást adjanak, hogyan lehet kijavítani az esetlegesen felmerülő hibákat. Nyugodtan keress minket az egész időszak alatt (és azon felül) a pályázattal kapcsolatos kérdéseiddel a jutter@gtkhk.hu e-mail címen!

Sikeres pályázást kívánunk!

 
Figyelem! A fentiekben leírtak kizárólag tájékoztató jellegűek. Az aktuális információkkal kapcsolatban minden esetben az aktuális szabályzatok és kiírások alapján tájékozódj! 

Hírek

2023.02.15.
Kari BME ösztöndíj pályázat 2022/23/2.
Kiírásra került a GTK Kari BME ösztöndíj pályázat a 2022/23. tanévre, amelyről a Juttatás - Egyéb ösztöndíjak fülön olvashattok többet. Pályázni a MŰEPER felületén tudtok a GTK - Kari BME ösztöndíj (2022. szeptember 01. - 2023. január 31.) című pályázaton keresztül. ...

2022.12.06.
Január 10-i kifizetéshez tartozó ösztöndíj pályáztaok eredményei
Kedves Hallgatók! Megítélésre kerültek a  2022. november 1-31. időszakra vonatkozó Közéleti ösztöndíj 2022. június 1. - 2022. november 27. időszakra vonatkozó Utazási és konferencia ösztöndíj 2022. január 1. - 2022. augusztus 31. időszakra vonatkozó Közösségi ...

2022.09.06.
Dizájner pályázat 2022/23/1
Kedves Hallgatók! A GTK HK pályázatot ír ki a GTK HK és alszervezeteinek munkáját segítő dizájner tevékenységekkel  kapcsolatos feladatok elvégzésére az Egyetem minden nappali tagozatos, aktív félévre beiratkozott  hallgatója számára. A pályázat által elnyert ...

2022.06.14.
Július 8-i kifizetéshez tartozó ösztöndíj pályázatok eredményei
Kedves Hallgatók! Az alábbiakban megtaláljátok a 2022. május 1-31. időszakra vonatkozó Közéleti ösztöndíj pályázat, valamint Utazási és konferencia ösztöndíj pályázat eredményeit. Közéleti ösztöndíj eredmény Utazási és konferencia ösztöndíj eredmény Ha bármi ...

2022.04.19.
Május 10-i kifizetéshez tartozó ösztöndíj pályázatok eredményei
Kedves Hallgatók! Az alábbiakban megtaláljátok a 2022. március 1-31. időszakra vonatkozó Közéleti ösztöndíj pályázat eredményeit. Közéleti ösztöndíj eredmény Ha bármi kérdésetek lenne az eredményekkel kapcsolatban, írjatok a jutter@gtkhk.hu címre! Üdv, GTK HK

2022.04.04.
Április 8-i kifizetéshez tartozó ösztöndíj pályázatok eredményei
Kedves Hallgatók! Az alábbiakban megtaláljátok a 2022. február 1-28. időszakra vonatkozó Közéleti ösztöndíj pályázat, valamint a 2021. szeptember 1. - 2022. január 31. időszakra vonatkozó Kari BME ösztöndíj pályázat eredményeit. Közéleti ösztöndíj eredmény - ...

Következő oldal