Rendezvények

Naptár

február
h
k
sz
cs
p
sz
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
március
h
k
sz
cs
p
sz
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 First Aid Partysorozat

A First Aid Partysorozat a BME GTK Rendezvényszervező Csoport (RCs) és a BME GTK Hallgatói Képviselet (GTK HK) jóvoltából jött létre, melynek célja, hogy külsős helyszínen, hallgatóbarát áron szervezzenek olyan bulikat, ahol a GTK-s hallgatók együtt szórakozhatnak. A First Aid szervezői minden évben a bulik széles palettájával rukkolnak elő. A hagyományos bálok mellett több rendezvény is megszervezésre kerül, ilyennek tekinthető a Vizsgatemető party, vagy a 7. hetet elűző külsős buli is.
A First Aid Staff, azaz az RCs minden évben azon dolgozik, hogy a hallgatók közösségi élete minél színesebb és változatosabb legyen, és hogy minden hallgató megismerhesse azt, hogy milyen az igazi GTK-s élet.
Az RCs-be minden évben pályázat útján lehet bekerülni, melyet december környékén hirdet ki a GTK HK, és várja minden olyan hallgató jelentkezését, aki szeretne jobban megismerkedni a rendezvényszervezéssel.

A 2019-es Rendezvényszervező Csoport tagjai:

  • Altvater Kende
  • Deszpot Dániel
  • Kovács Kristóf
  • Madácsi Dorina 
  • Orosz Flóra
  • Petrák Réka
  • Pusztay Botond
  • Szabadi Lilla

Be The First - First Aid

First Aid Partysorozat 


Roller Club

A GTK közösségének szíve, az élet központja a Roller Club, mely a BME GTK hivatalos, egyedülálló, megunhatatlan és örök szórakozóhelye, élményközpontja, hangulatfelelőse és játszóháza. A Wigner Jenő Kollégium alagsorában megbújó helyiségről beszélünk. Itt a diákok szerveznek eszméletlen partykat saját sorstársaiknak, hogy együtt vezethessék le a feszültséget, és közösen engedjék ki a gőzt. Vannak tematikus bulik, spontán partyk, dress code-osak vagy épp rendhagyóak. Ide akkor is lejöhetsz, ha ismerkedni, mulatni szeretnél, de ha csak kedved támad meginni egy sört, akkor is nyitva áll az ajtó előtted. Ez az a hely, ami igazán a tiéd!

Roller Club, mert ide tartozol…

Roller Club


Rendszeresen megrendezésre kerülő eseményeink

Gólyatábor

Minden év augusztusában megrendezésre kerül a BME-GTK Gólyatábora külön MSc- és külön BSc-s gólyáknak. A hagyományos programok mellett évről évre megújítjuk a rendezvényt kisebb-nagyobb mértékben, mindezt a visszajelzések alapján. A 3 nap teljes bulizás mellett a Gólyatáborban minden frissen felvett hallgatónak lehetősége van megismerkedni évfolyamtársaival, a GTK-s közösséggel, és a tájékoztatóknak köszönhetően felkészülhet a félévkezdés nehézségeire is. A szervezők és a Mentor-, illetve Instruktorgárda mindent megtesznek, hogy a résztvevők minél több pozitív élménnyel gazdagodjanak a játékok és vetélkedők során. Aki bekerül a GTK-ra, egy percig se hezitáljon, hiszen a mindenkori teltház nem lehet véletlen.


Nyári tábor

A Nyári tábor a GTK minden nyáron megrendezésre kerülő 4 napos balatoni nyaralása, melyen a kar hallgatói kipihenhetik az elmúlt év fáradalmait, és a végén sok-sok közös élménnyel térhetnek haza. A táborban minden évben megrendezésre kerül a sportvetélkedő, illetve a tábori vetélkedő, sőt az este folyamán tematikus vagy épp spontán bulikkal is készülnek a szervezők. Emellett a kalandvágyók kipróbálhatják a közeli kalandparkot, vagy elmehetnek egy igazi badacsonyi bortúrára is, de azok számára is megfelelő ez a pár nap, aki csak pihenni szeretnének, hiszen a tábor saját stéggel rendelkezik, ami tökéletes helyszín egy délutáni sziesztához. Ez a pár nap biztosítja a második gólyatábort, a balatoni nyaralást a haverokkal és 4 napnyi fergeteges szórakozást is egyben! 


Gólyahét

A félévkezdés sosem egyszerű, az egyetemre ez főleg igaz. A kötelező beiratkozást, évnyitót, tárgyfelvételt és szaktájékoztatót is tartalmazó Gólyahéten ugyanakkor rengeteg izgalmas programmal várunk minden alap- és mesterszakos, frissen beiratkozott hallgatót. A hét során kinyit a Roller Club, sor kerül a Kocsmatúrára, a Gólyahajó is útnak indul, de lehetőség nyílik a csapatépítések mellett a sportközpont körbejárására és az egyetem megismerésére, mindez szervezett körülmények között. A GTK-s közösségi élet minden szervezete megmutatja magát a Közösségi Expon, ezzel is lehetőséget biztosítva mindenkinek, hogy csatlakozhasson a számára legérdekesebb csapathoz. A Gólyahét során tehát a kötelezőkön felül megannyi érdekes és hasznos program várja az új hallgatókat. Természetesen mindezek mellett az első egyetemi bulikra is sor kerül, és még az is lehet, hogy a hét minden napján.


Gólyabál

Hagyományainkhoz híven minden év novemberében megrendezésre kerül a Gólyabál, ahol a frissen felvett diákok igazi GTK-s hallgatókká válhatnak.
A bál egy adott téma köré épül fel, ezzel keretet adva az estének, így az éjszaka szólhat a titkos ügynökökről, az Oscar-díjas színészekről, vagy akár a ’20-as évek szesztilalmáról is.
A Gólyabál programterve igen változatos. A dékáni megnyitó után következik a gólyaeskü, ami egy közös koccintással válik hitelessé. A gólyaévfolyam képviselői nyitótánccal, majd a Mentorgárda egy meglepetés produkcióval alapozza meg az este fergeteges hangulatát, majd hajnalig napjaink kedvelt, népszerű fellépői biztosítják a legjobb zenéket. GTK-s közösség, GTK-s hangulat, GTK-s életérzés! Garantált egy felejthetetlen este!


Végzős bál

A Végzős bál egy hagyományos GTK-s rendezvény, melynek célja, hogy a karnak búcsút mondó hallgatók ünnepélyesen is elköszönhessenek az egyetemista éveiktől. A rendezvény része, hogy a végzősök kitűzőt, illetve pecsétgyűrűt rendelhetnek, mellyel megőrizhetik az egyetemi emlékeiket, hogy később is büszkén gondolhassanak vissza ezekre az évekre. Az est programjai közé sorolható a dékáni köszöntő, a közös koccintás, illetve volt már borkóstoló is kellemes zenei aláfestéssel. A Végzős bál folytatásaként napjaink zenéi csendülnek fel, hogy méltóképp, GTK-s módra is megünnepeljük a végzősöket. Ez a bál egyszerre képviseli az eleganciát, a végzős évek méltó lezárását és egy felejthetetlen élményt!


Sítábor

A sítábor minden évben január végén, február elején kerül megrendezésre, a regisztrációs héten. A 7 éjszakás táborban a teljes kikapcsolódás mellett már csak a partyhangulatra van szükség, mivel minden este bulival készülnek a szervezők. Továbbá napközben változatos fakultatív programok vannak azoknak, akiknek a síelés nem lenne elég. A sítábor egy tökéletes lezárása az őszi félévnek. 


Sport és egészségnap

A sport és egészségnap kiváló alkalmat nyújt arra, hogy a diákok egyszerre sportoljanak, szórakozzanak, szurkoljanak vagy épp az egészséges életmódról tájékozódjanak.
Az évente kétszer megrendezésre kerülő eseményen a diákok számtalan sportágban versenyezhetnek egymással, és rengeteg újat is kipróbálhatnak. Emellett számos stand várja a hallgatókat változatos programokkal. A támogató cégek állapotfelmérést végeznek, tájékoztatókat és termékbemutatókat tartanak, illetve különféle sport- és egészségmegőrző eszközök kipróbálását is lehetővé teszik. Ez a nap arról szól, hogy a tanulás mellett a sport örömével kapcsolódhassanak ki a hallgatók.